
Zakorzeniony w drugiej połowie XIX wieku, film opowiada historię dwóch niezwykłych postaci: wybitnej mistrzyni kulinariów Eugénie i Dodina, smakosza o wyrafinowanym podniebieniu. Od dwóch dekad tworzą razem niezwykłe kulinarne arcydzieła, wymyślając przepisy i organizując huczne uroczystości. Komunikują się ze sobą przede wszystkim poprzez potrawy, tworząc w kuchni prawdziwe dzieła sztuki z bulionów, sosów, przepiórek, turbota, warzyw z własnej uprawy i oszałamiających deserów. Wykreowany przez nich świat smaków i aromatów staje się schronieniem w trudnych chwilach. Ich związek, wypełniony pasją i szacunkiem, rozwija się i dojrzewa przez lata.
Cześć, nazywam się Mariusz Chmielecki! Thrillery i kryminały to mój ulubiony gatunek – mroczne, pełne napięcia i zmuszające do refleksji. W swoich recenzjach skupiam się na konstrukcji intrygi, klimacie grozy oraz aktorstwie. Uwielbiam zaskakujące zwroty akcji, ale równie cenię realizm postaci i atmosfery. Dołącz do mnie i razem zanurzmy się w mega seansie!
Komentarze
Sortowanie według najpopularniejszych